*Nettavisen* Nyheter.

PS3 foran Wii i spillsalg

Men det er ikke bare gode nyheter.

27.04.09 09:23

(Spill): Ifølge analysefirmaet NPD Group har Playstation 3 for første gang har gått forbi Nintendo Wii i antall spill solgt per konsoll, skriver Gamasutra.

LES MER: Gjør konsollkuppet i dag

Ved utgangen av mars hadde eiere av PS3 i gjennomsnitt kjøpt 6,5 spill, mens eiere av Wii hadde 6,2 spill i hylla. Årsaken til at PS3 går forbi Wii er antagelig at en motsatt trend i salg av maskinvare.

Mens salget av Wii økte gjennom hele 2008 sank salget av Playstation 3 fem måneder på rad. PS3 er den dyreste konsollen på markedet, og både spillere og utviklere har ropt ut om en prisjustering fra Sony.

LES OGSÅ: PS3 vs. Xbox 360 vs. Wii

Det trege salget av Sonys spillmaskin har ikke hindret personer som allerede eier konsollen fra å kjøpe spill. Wii har på den andre siden ikke klart å følge opp det økende maskinvaresalget med en tilsvarende økning av spillsalget.

Xbox 360 leder klart i antall spill solgt per konsoll. Da den ett år eldre konsollen hadde hatt like lang levetid som PS3 og Wii har nå, var forholdet med konsoll og antall spill 7,5. I dag har eiere av Xbox 360 i gjennomsnitt 8,3 spill hver.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.