RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PS3-konferansen minutt for minutt

Sist oppdatert:
Natt til tirsdag norsk tid gikk Sonys store Playstation-konferanse av stabelen. Vi fulgte den minutt fot minutt.

LOS ANGELES (Spillmagasinet): Hypen rundt Playstation 3 har vokst seg stor frem mot pressekonferansen i Los Angeles tirsdag natt, norsk tid.

Spillmagasinet var på plass på konferansen og rapporterte fortløpende om hva som skjedde på konferansen.

00.50: Vi venter fremdeles på å slippe inn på konferansen, så det er lite sannsynlig at Sony er i rute her i Los Angeles. Dermed ser det ut til at konferansen følger i fotsporene til lanseringen av PS3. Maten er imidlertid fantastisk ...

01.15: Vi venter fremdeles i kø, så ivrige natteranglere må dessverre smøre seg med mer tolmodighet. Regner ikke med at konferansen er i gang før om minst en halv time.

01.26: Nå slipper de inn kamerafolkene, så da bør det ikke være så lenge igjen.

01.41: Da er vi inne, og folk begynner å finne plassene sine. Om ikke lenge er selve konferansen i gang, så følg med på de ferskeste nyhetene her på Spillmagasinet.

01.55: Da er vi igang. Kaz Hiraz snakker om planene for Playstation 3, og hvor de vil i fremtiden. Kort fortalt: De vil bli den foretrukne multimediaenheten i folks stuer. Maskinen er også sømløst intergrert med Playstation Portable - slik ryktene har fortalt. Sony lover også å fortsette sitt fokus på Playstation 2 når Playstation 3 lanseres.

02.04: Vi får se en rekke spill som slippes til PSP i løpet av året: Planet PSP, Killzone Liberation, Zyphon Filter, World Tour Soccer 2, TalkMan, Gangs of London.

02.10: Nå snakkes det om PS3: Maskinen får en harddisk du kan fjerne, men maskinen kommer også med en innebygget harddisk. Maskinen støtter HD-oppløsningen 1080p. Og de bekreftes at maskinen lanseres tidlig i november 2006.

02.16: Spill til PS3 kommer til å bli vist frem til på E3-messen onsdag - fredag, forteller Phil Harrison, Sony-sjefen i Europa, og det vil være spillbare titler tilgjengelig. Spillmagasinet kommer tilbake med flere inntrykk fra maskinen når vi har testet den.

02.19: Gran Tursimo HD: En demo som vises frem som er laget spesielt for E3. Demoen er basert på spillet Gran Turismo 4, men er blitt oppdatert til HD-æraen. Demoen ser imponerende ut, men er igjen prerendret og det er ikke lett å avgjøre om det vi ser er bilder inne fra spillet, selv om Sony bedyrer at det er det. Videoen vi ser viser 12 ganger så mye informasjon på skjermen enn i GT 4, og tre ganger så mye som på en vanlig HD-sending (f.eks Xbox 360). Lastetidene på menyene er utrolig kjappe, og ifølge Sony vil det ta to-tre sekunder fra den første menyen til spillere er i gang med spillet. Demoen er ifølge Sony bare en smakebit på det nye GT-spillet.

02.32: Eye of Judgement: Et nytt spill avslørt! En kombinasjon av et gammelt klassisk kortspill (f.eks. Magic), men som knyttes til EyeToy. Mer om dette senere.

02.36:Onlinetjenesten blir gratis. - Online-innhold er like naturlig som å puste sier, Sonys Kaz Hirai og snakker blant annet om vennelister og innhold før han avslører at tjenesten til PS3 blir gratis. Onlinetjenesten knyttes også til PSP, og Kaz Hirai laster ned PSOne-spillet Ridge Racer til minnekortet til PSP og starter opp. Innhold blir imidlertid ikke gratis. Hvert spill kan utstyres med en nettbutikk, hvor spillere kan kjøpe mer innhold av ulikt slag.

02.43: Singstar med Singstore: Onlinemuligheten i PS3 gjør det mulig å kjøpe mange flere låter til Singstar, laste dem ned og lagre de på harddisken. Dermed blir den låta en del av samlingen din. Du kan også dele vidoer med andre brukere på nettverket, laste ned temabilder etc.

02.46: Viser frem Genji 2. Det ser ut som om kontrolleren som blir brukt i demonstrasjonen er identisk med den til dagens PS2.

02.52: Viser fem Heavenly Sword, som unektelig ser svært pent ut. Det virker som om spillet blir demonstrert direkte, og at bildene dermed rendres i sanntid. Du kan selv se videoen her på Spillmagasinet i løpet av dagen.

03.00: To nye spill avslørt! Viser frem to splitter nye titler. Det første heter Eight Days og ser ut til å være et høypotent førstepersons skytespill. Det andre utvikles av Naghty Dogs, og ser også ut til å være et førstepersons skytespill (uten tittel). Viser også frem skytespillet Resistance: Fall of Man, som bør kunne sørge for litt ekstra adreanalin - om demoen kan stoles på. Spillet vil være spillbart på E3, så mer info på dette spillet senere i uken.

03.16: I tillegg til titlene vi allerede har nevnt, får presentert disse kommende spillene: Lair, Getaway, Afrika (arbeidstittel), Everybody's Golf, Monster Kingdom, Assasins Creed, Gundam, Coded Arms Assault, Ridge Racer 7, Brothers in Arms: Gateway to Hell, Tekken 6, Sonic, Virtua Tennis 3, Virtua Fighter 5, Stranglehold, Fatal Inertia, Bladestorm og Amored Core 4 - alle skal etter planen være lanseringsspill.

03.26: Viser frem traileren til Final Fantasy XIII.

03.29: Viser frem en ny trailer til Metal Gear Solid 4.

03.34: Sonys store høvding, Ken Kutaragi, viser frem den nye kontrolleren: Den ser ut som en vanlig PS2-kontoller, men har en hemmelighet. Kontrolleren er gyroskopisk, det vil si den reagerer på bevegelsen din - omtrent som Wii-kontrolleren. Kontrolleren er i tillegg trådløs og veier mindre enn dagens kontroller.

03.40:PS3 vil koste 5000

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere