RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PS3 kurerer sykdom

Sist oppdatert:
Ihvertfall hjelper den til.

(Spillmagasinet): Folding@Home er et spennende forskningsprosjekt som ser på diverse alvorlige sykdommer. Blant annet prøver Stanford-forskerne å finne ut av hvordan kreft og Alzheimer kan kureres.

Det som gjør prosjektet spennende, er at du kan bli med. Alt du trenger å gjøre er og laste ned og legge inn et lite program på datamaskinen din, og så går det meste av seg selv. Programmet bruker ledige ressurser på maskinen til å analysere proteiner, og resultatene sendes tilbake til forskerne.

Hadde disse beregningene blitt gjort av bare en datamaskin, ville det tatt uendelig lang tid før den ble ferdig. Men alt går så mye bedre når mange maskiner samarbeider, og nå har forskerne annonsert at PS3-eiere også kan bli med og hjelpe til.

Programmet kan kjøres mens du er koblet til nettet og ikke bruker maskinen til noe. Som takk for hjelpen får du se en lekker visualisering av de beregningene programmet gjør.

Utviklerne har ikke annonsert når Folding@Home til PS3 lanseres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere