RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PSI Group granskes

Sist oppdatert:
Det lille IT-selskapet PSI Group er i Kredittilsynets fokus, og granskes nå for mulig ulovlig innsidehandel
Det er ifølge Dagens Næringsliv et salg av selskapets egne aksjer i kjølvannet av kontrakten med NorgesGruppen på 150 millioner kroner, som er bakgrunnen for granskningen. Kontrakten ble varslet 23. juni i år, og førte til at aksjen beveget seg opp fra et utgangsleie på mellom 39 og 75 øre til den toppet seg på 2,40 kroner.

Tre dager etter at kontrakten ble gjort kjent, solgte selskapet 5,2 millioner aksjer i eget eie. Rådgiver i nedsalget var ifølge DN investoren Ulf Atle Hansen, som tidligere har jobbet mye sammen med PSI-styremedlem Ivar Formo.

Kredittilsynet ser på om noen kan ha handlet ulovlig i forkant av avtalen, og håndteringen av informasjon i forbindelse med selskapets salg av egne aksjer.

– Vi sjekker en del transaksjoner i forkant av at PSI Group offentliggjorde en kontrakt med NorgesGruppen. I tillegg ser vi på det nedsalget av egne aksjer som PSI foretok kort tid etter at avtalen var kjent. Jeg har ikke lyst til å si noe mer om denne saken nå, sier seksjonsleder Geir Holen i Kredittilsynet til DN.

Salget av PSIs egne aksjer ble ifølge finansdirektør Jørgen Waaler gjort gjennom Handelsbanken Markets.

– Han ble anbefalt av Ivar Formo. Det er en som Ivar kjenner fra før, forteller Waaler til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere