RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PSI Group kjøper og emitterer

Sist oppdatert:
PSI Group har vedtatt å gjennomføre en rettet emisjon i form av gjeldskonvertering. Samtidig har selskapet valgt å kjøpte resten av deleide PSI Production med oppgjør i aksjer og kontanter
Den rettede emisjonen gjøres mot konsernsjef Erik Pinnås (bilde) investeringsselskap Diamond Holding ved at et lån fra Diamond på 4 millioner kroner konverteres til PSI-aksjer.

Konverteringen vil skje på kurs 1,52 kroner. Diamond Holding vil motta 2.631.579 i forbindelse med konverteringen.

- Årsaken til at lånet konverteres er at renten på lånet er avtalt til 10 prsent p.a., noe som etter styrets oppfatning er høyere enn ønskelig, går det frem av en børsmelding.

Transaksjonen er ventet sluttført innen utgangen av året.

Kjøper mer i datter

Videre melder styret i PSI Group i morges at de har vedtatt å kjøpe de resterende 30 prosentene av det deleide datterselskapet PSI Production AS. Prisen er 1,72 millioner kroner, som skal gjøres opp ved 200.000 kroner i kontanter og 1 million nye PSI-aksjer.

- Bakgrunnen for ervervet er PSI Group ASAs ønske om å eie sine datterselskaper 100 prosent med den styring og ressursoptimalisering dette medfører for PSI Group ASA, skriver styret i en melding.

Erik Pinnås vil etter emisjonen sitte med 27.770.969 aksjer i PSI i tillegg til 400.000 opsjoner og 5 millioner aksjer gjennom terminavtale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere