RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PSI kjøper i CashGuard - ser muligheter(Ny)

Sist oppdatert:
PSI og Erik Pinnås har kjøpt ytterligere aksjer i svenske CashGuard. PSI ser et nytt Tomra i CashGuard
PSI kjøper 400.000 A-aksjer i CashGuard AB. Samtidig er det inngått opsjonsavtale på de resterende 600.000 A-aksjene i CashGuard som kan utøves i januar 2004.

- A-aksjene i CashGuard er ikke børsnoterte og har ti ganger stemmestyrken til de børsnoterte B-aksjene, og er forøvrig likestilt med disse. Samlet antall utestående A-aksjer er 1 million.

Etter det ovennevnte kjøpet av 400.000 A-aksjer i CashGuard eier PSI 12,6 prosent av utestående aksjer og 16,6 prosent av stemmene.

Etter utøvelse av opsjon på å kjøpe ytterligere 600.000 A-
aksjer i CashGuard vil PSI eie 12,6 prosent av utestående aksjer
og 25,6 prosent av stemmene.

CashGuard har utviklet et system for sikker håndtering av kontanter i butikker og kiosker.

Ser nytt Tomra i CashGuard

PSIs finansdirektør Jørgen Waaler er svært optimistisk til mulighetene i CashGuard.

- De er der Tomra var for åtte år siden, sier Waaler til iMarkedet.

PSI har fått inn Tomras Morthen Johannessen i styret til CashGuard, for å ytterligere styrke forholdet til butikk-kjedene. Johannessen og Waaler er gamle bekjente og hyttenaboer.

Waaler sier videre til iMarkedet at det ligger forskjellige scenarier for CashGuard-investeringen fremover. PSIs finansdirektør ønsker imidlertid ikke å si noe nærmere om de forskjellige planene.

PSI-ledelsen fikk interessen for CashGuard etter at de to selskapene sammen inngikk en avtale med Norgesgruppen.

Slik betaler PSI

Oppgjør for kjøpet av 400.000 A-aksjer i CashGuard skal skje mot overføring av 400.000 av PSIs eksisterende B- aksjer i CashGuard samt ved utstedelse av 941.176 aksjer i PSI. Transaksjonen vil gi PSI en regnskapsmessig gevinst i fjerde kvartal på 1,5 millioner kroner.

Oppgjør for utøvelse av opsjonen på å kjøpe 600.000 A-aksjer i CashGuard skal skje mot overføring av 600.000 av PSIs eksisterende B-aksjer i CashGuard samt ved utstedelse av ytterligere 1.412.864 aksjer i PSI. PSI har i perioden 2. januar til 30. januar 2004 rett til å kjøpe på disse vilkårene og selger har en tilsvarende rett til å selge til PSI på de samme vilkårene i samme periode.

PSI har den 15. desember 2003 også utnyttet en opsjon til å
tegne 1.800.000 B-aksjer i CashGuard til 2 svenske kroner

- PSI vil gjennom disse transaksjonene styrke sin eiermessige innflytelse i CashGuard betydelig og være den klart dominerende aksjonæren i selskapet. PSI vil se det som naturlig at det blir innvalgt representanter for PSI i CashGuard sitt styre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere