RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PSI tapte på investeringene

Sist oppdatert:
Servicebedriften PSI viste god vekst i tredje kvartal, men investeringene i CashGuard og Repant trakk ned.
Det viser regnskapsrapporten for tredje kvartal fra PSI Group ASA som ble lagt frem mandag morgen.

PSI med datterselskaper oppnådde en omsetning på 91,5 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 74,6 millioner kroner i samme periode i fjor.

Dette ga et driftsresultat før avskrivninger fra den oeprasjonelle virksomheten på 10 millioner kroner, opp fra 5,6 millioner i samme periode i fjor.

- Omsetningsveksten skyldes meget høy aktivitet innen løsningssalg i Norge. Den operasjonelle virksomheten går godt. Det gjør at PSI leverer det beste tredje kvartalsresultatet i selskapets historie. Til sammenligning har utviklingen i Sverige vært svakere, skriver selskapet i rapporten.

Tallene kunen imidlertid vært enda bedre hadde det ikke vært for utviklingen i deleide CashGuard og investeringen i Repant.

CashGuard trakk ned PSIs bunnlinje med 3,6 millioner kroner som følge av underskuddet i tredje kvartal. I tilelgg måtte PSI nedskriv verdien på sine aksjer i Repant med 2 millioner kroner i kvartalet.

Resultatet før skatt endte på 2,3 millioner kroner, mot 4,1 millioner kroner i samme periode i fjor.

PSI som eier 23,3 prosent av kapitalen i CashGuard innstallerte 335 systemer fra sistnevnte i kvartalet, opp fra 248 i samme periode i fjor.

- Vi forventer et godt fjerde kvartal i år. Den norske virksomheten forventes å opprettholde den høye aktiviteten med tilhørende sterke resultater. (...) Konsernets finansielle mål er en årlig organisk omsetningsvekst på 20-30 prosent, med en EBITDA-margin på 10-12 prosent, sier konsernsjef Jørgen Waaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere