RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Psoriasis

Sist oppdatert:
Dr. Lindbergs kostråd er ikke ensbetydende med slanking og vektreduksjon. Med omlagt kosthold kan også andre sykdommer og plager reduseres eller forsvinne helt.

Psoriasis er en kronisk hudsykdom der det naturlige utskiftningstempoet av huden er kraftig økt. De tykke, skjellende hudforandringene oppstår fordi hudcellene i psoriasisflekkene deler seg raskere enn vanlig. Normalt tar celledelingen i huden 28 dager. I områder med psoriasis tar den bare 4 dager.

Hos en person som er disponert for psoriasis, kan et utbrudd utløses av en infeksjon, stress, hudskade, alkohol og enkelte medisiner (betablokkere, klorokin og litium). Sykdommen kan begynne når som helst i livet, men oftest i slutten av 20-årene. Man vet lite om årsakene til psoriasis men man regner med at både arv og reaksjoner i immunforsvaret spiller en rolle. Tilskudd med omega-3-fettsyrer i tillegg til et bevisst forhold til fettkvalitet og mengde og type karbohydrat i kostholdet har vist seg å ha gunstig effekt på psoriasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere