*Nettavisen* Nyheter.

PSP med 8 GB minne?

Foto: (Sony Computer Entertainment Inc)

Hete rykter på internett forteller at en Playstation Portable med lagringskapasitet på 8 GB minne er underveis.

22.02.06 12:32

(Spillmagasinet): Vår populære spalte «Ifølge internett» tar for seg de litt mer lettbente nyhetene som daglig går sin seiersgang på internett.

Alt om:Playstation Portable.

Dagens rykte er et hett et for tilhengere av Playstation Portable:

Ifølge markedskilder har Sony en PSP med lagringskapasitet på 8 gigabyte under utvikling, skriver Gamespot i sin «Rumor Control».

Gamespot setter ikke altfor mye lit til historien, men håper likevel at den kan være sann. Det finnes imidlertid gode argumenter for at det ikke stemmer.

For det første har Sony brukt mange millioner på å utvikle de nye mediediskene UMD (Universal Media Disc), og ønsker naturligvis suksess på området. En del hevder at minnekortene på 1 og 2 GB allerede ødelegger for UMD ettersom stadig bedre programmer komprimerer videofiler effektivt.

For det andre vil prisen på en 8 GB PSP bli dyr. Gamespot hevder prisen vil nærme seg 500 dollar, langt over for eksempel Xbox 360, og de fleste gameres budsjetter.

På den andre siden er det sannsynlig at Sony, som Microsoft, ønsker seg et stykke av den uhyre velsmakende kaken som heter iPod og som Apple har spist 70-80 prosent av.

PSP blir lansert som en «alt-i-ett»-maskin som kan spille musikk og vise film i tillegg til å kjøre spill, og en maskin med 8 GB minne betyr dobbelt så mange låter som på iPod Nano. Det kan igjen sette fart i Sonys svar på iTunes, Connect.

Rykter er rykter altså, og vi vet ikke sikkert om en slik PSP eksisterer før Sony sier det selv.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag