RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PSP med imponerende bildekvalitet

Sist oppdatert:
Vi har testet den nye Playstation Portable, og er imponerte over bildekvaliteten.

(Spillmagasinet): Det er flere ting som gjør den nye modellen av Playstation Portable kalt PSP Slim & Light (heretter forkortet til PSP) bedre enn sin forgjenger. Den er mindre og ikke minst lettere, men først og fremst kan du endelig koble den til TV-en.

Hva er poenget med det? Det er jo et spørsmål om behov naturligvis, men å se film eller å vise frem bilder fungerer ofte mye bedre på en stor skjerm. Og du kan også dele musikken din med venner ved å koble TV-en til stereoanlegget.

Å spille spill var imidlertid en skuffelse. Takket være den lave oppløsningen på spillet blir bildet for lite til at det er noen vits – og grafikken vesentlig dårligere.

Enkel tilkobling

For å koble PSP-en til TV-en trenger du en egen ledning. Denne følger ikke med og må kjøpes separat.

UNDER: Et eget menypunkt på den nye PSP-en sørger får at du kan veksle mellom en PSP-ens eller en tilkoblet skjerm.

PSP-Slim-&-Light-519-03
PSP-Slim-&-Light-519-03

Vi testet med Sonys egen komponentkabel som enkelt kobles mellom PSP-en og TV-en. For å få bildet vist på TV-en går du inn i Settings-menyen, finner Connected Display Settings og velger Switch Video Output. Dermed dukker menyen fra PSP-en opp på TV-skjermen.

Førsteinntrykket var ikke bra, og ikoner og grafikk ser veldig mye mer kornete ut på vår 32’’-skjerm enn på PSP-ens lille 4,3’’-skjerm. Men det var før vi satt i en film.

UNDER: Det er ikke HD-kvalitetet, men bildet er krystallklart og UMD-formatet som PSP-filmene kommer på gir en fullt ut akseptabel oppløsning på vår 32'' HD-skjerm.

PSP-Slim-&-Light-519-01
PSP-Slim-&-Light-519-01

Imponerende god bildekvalitet

Det er strengt tatt ikke så viktig hvor skarpe ikonene på menyen er, og da vi startet opp en film ble vi ærlig talt imponerte over hvor bra det ser ut på HD-TV-en.

Fremdeles ser statisk grafikk som logoer og tekst mindre bra ut (se bildet under), men selve videoen holder langt på vei mål og kan sammenliknes med DVD-kvalitet. Det tar i alle fall ikke lang tid før vi er ”inne i filmen” og har glemt oppløsning og bildekvalitet.

PSP-Slim-&-Light-519-02
PSP-Slim-&-Light-519-02

OVER: Teksten på filmen «Gone in 60 seconds» er ikke optimal, men det tok ikke lang tid før vi glemte dette og konsentrerte oss om filmen.

Et lite minus er at filmen naturligvis kontrolleres via PSP-en, som er fysisk koblet til TV-en med en ledning. Sitter du lenger fra skjermen enn ledningen er lang, må du derfor reise deg og gå bort og klikke på pause hver gang noen skal på do, hente en pils, mer snop eller andre filmforsterkende effekter.

Fungerer dårlig med spill

Den gode filmopplevelsen lar seg dessverre ikke overfør til spill. Som du ser av bildet under, sørger oppløsningen på spillet for at bildet blir altfor lite på TV-en.

UNDER: Det gir ingen god opplevelse å spille på PSP-en via TV-skjermen. Bildet blir for lite og grafikken for kornete.

PSP-Slim-&-Light-519-04
PSP-Slim-&-Light-519-04

Grafikken blir også vesentlig mer kornete og spillopplevelsen er bedre direkte på PSP-en enn på TV-skjermen etter vår mening.

En av de virkelige fordelene med maskinen for oss som spiller mye er imidlertid vektreduksjonen. Mens den gamle utgaven veier 290 gram med et spill, veier den nye bare 200 gram, altså rundt 30 prosent lettere.

Og det merkes. Slim & Light føles mye lettere i hånden og vi blir ikke så fort slitne av å holde i maskinen lenger. Særlig bra for den som spiller mye på sengen. Konsollen er også litt tynnere, men har ellers den samme høyden og lengden.

Kortere lastetider?

Ifølge Sony skal den nye PSP-en utnytte mer av maskinens potensiale og hevder blant annet at spill lastes raskere.

Vi testet dette med spillet «Ratchet & Clank: Size Matters» på en gammel og ny PSP, men om det er noen forskjell er den minimal. Spillene lastes inn omtrent samtidig, og har ingen betydning på spillopplevelsen.

Alt i alt er vi likevel storfornøyde med PSP Slim & Light. Det er en klar fordeles at konsollen veier mindre og at den nå kan være med hjem til venner og familie med feriebilder, hjemmevideoer eller på hytta med en bunke filmer som hele familien kan se på TV-en i stua.

Så får vi håpe at filmindustrien begynner å selge flere filmer på UMD-formatet til en overkommelig pris.

PSP-Slim-&-Light-519-05
PSP-Slim-&-Light-519-05

OVER: Her ser du PSP Slim & Light koblet til TV-en i bakgrunnen med en komponentkabel.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere