*Nettavisen* Nyheter.

Psst, har du hørt om «Arc»?

Foto: (Getty Images)

«Arc» skal være Sonys hemmelige navn på...

21.01.10 09:14

... de bevegelsesfølsomme kontrollerne. Det er nettsiden VG247 som hevder de har informasjonen fra «konkrete kilder».

Kontrollerne som ser ut som små staver med lysende hode ble vist frem på E3 2009. Sony oppga verken navn eller kodenavn på kontrollerne da de ble vist frem, men i etterkant røpet EAs John Riccittiello at kodenavnet var «Gem».

Ifølge VG247 blir «Gem» altså ikke det endelige navnet. Nettsiden holder en knapp på «Arc». Stavene som ble vist frem på E3 er heller ikke de endelige versjonene av ekstratilbehøret, men konseptmodeller.

Sony Computer Entertainment i Europa har svart på informasjonen med sitt sedvanlige «vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner».

På E3 viste ingeniørene bak teknologien hvordan de bevegelsesfølsomme kontrollerne kan brukes. Kontrollerne virker følsomme, men det er vanskelig å avgjøre uten ha testet dem selv. Ifølge Sony registrerer PS3-kameraet bevegelser ned til millimeteren og utviklerne demonstrerer også at kameraet tolker bevegelsene i tre dimensjoner.

Tennisracketer, sverd, golfkøller og lommelykter ble vist fram i raskt tempo. Lyset fra lommelykta lyser dynamisk opp objekter i det virtuelle rommet personen som holder kontrollerne rendres i.

Sony viste også fram teknodemoer som demonstrer hvordan kontrollerne kan blir brukt i strategi- og skytespill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.