RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST: - Norsksomalier sto bak terror i Kenya

Sist oppdatert:
Nesten to år etter det dødelige terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Kenya, bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste nå at norsksomaliske Hassan Dhuhulow var en av terroristene.

Aftenposten får bekreftet at tannmateriale analysert av det amerikanske føderale politiet FBI matcher tanndata fra norske registre og bekrefter at Dhuhulow er en av de fire terroristene som ble drept på kjøpesenteret. 67 mennesker ble drept da de fire gikk til angrep i den kenyanske hovedstaden Nairobi i september 2013.

– Vår konklusjon er at Hassan Dhuhulow var en av terroristene. Saken er formelt henlagt, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Det er Det nasjonale statsadvokatembetet som formelt har henlagt saken. Der har de konkludert med at Dhuhulow ble drept i sluttfasen av terrorangrepet. Både PST og lederen for Det nasjonale statsadvokatembetet, Jan Glent, sier identifiseringsarbeidet har tatt langt tid og at det har gått utover fremdriften i saken.

– Vi har avventet en rettsmedisinsk analyse fra FBI. Det har tatt tid og er grunnen til at denne avgjørelsen ikke har kommet tidligere, sier Glent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere