RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST: – Avvæpning må stå for PODs regning


BEVÆPNING: I litt over ett år har norsk politi vært bevæpnet som følge av et høynet trusselbilde.
BEVÆPNING: I litt over ett år har norsk politi vært bevæpnet som følge av et høynet trusselbilde. Foto: Paul Weaver / Nettavisen
Oslo (NTB): Den midlertidige bevæpningen skal være avviklet innen onsdag til uka på grunn av roligere trusselbilde. – Det kan argumenteres for at det har blitt verre, sier PST.

Behovet for økt bevæpnet beredskap er ikke lenger til stede, fastslo Politidirektoratet torsdag ettermiddag.

−Det er en beslutning POD selv må stå inne for. PST har ikke ansvar for å beslutte eller ikke beslutte om politiet skal midlertidig bevæpnes, sier Martin Berntsen, seniorrådgiver i PST, til Politiforum.

Les egen sak: Midlertidig bevæpning opphører
Les også: - Det å hente våpen i bil kan ta for lang tid

Om en drøy uke kommer PST med en ny trusselvurdering.

−Det vi kommer med tilsier at trusselbildet er bekymringsfullt og at det er komplekst. Vi ser at det var flere som ønsket å dra til Syria før, enn nå. Men fremdeles vet vi at det er folk som ønsker å bli syriafarere, mens noen velger å bli hjemme. Hva disse kommer til å gjøre, vet vi ikke, sier Berntsen.

Den midlertidige bevæpningen vil opphøre onsdag 3. februar. Den startet for et år og to måneder siden og var begrunnet med økt terrortrusselnivå.

– Politidirektoratets samlede faglige vurdering er at det ikke er grunnlag for å fortsette den midlertidige bevæpningen, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård til NTB torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere