RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST advarer mot ekstremisme i ny rapport

Oslo (NTB): I en hemmeligstemplet rapport advarer Politiets sikkerhetstjeneste mot ekstremisme i norske miljøer. Hensikten med rapporten er å gjøre offentlige etater og virksomheter bedre i stand til å beskytte seg og å forebygge terror.

PST sendte ut rapporten «Ekstremisme i Norge» 12. september i år, få dager etter stortingsvalget, skriver Aftenposten.

Med rapporten ønsker PST å gjøre kommuner, fylkesmenn, ulike statlige virksomheter, direktorater og departementer bedre i stand til å beskytte seg mot ekstremistiske miljøer i Norge, og forebygge framtidig terror, skriver avisen.

Rapporten ble lagt fram av Marie Benedicte Bjørnland som er sjef i PST for Kontaktgruppen for forebygging av terrorhandlinger.

Hvem som egentlig er ekstremistene iblant oss, er hemmeligstemplet informasjon. PST ønsker foreløpig ikke å gi tilgang til en sladdet versjon av rapporten hvor taushetsbelagte og sensitive opplysninger er fjernet. Bjørnland skriver imidlertid i et brev til Aftenposten at en bearbeidet utgave blir offentliggjort når hun legger fram sin årlige ugraderte trusselvurdering i februar neste år.

- Kunnskapen i det offentlige Norge er fortsatt ganske lav om hva som foregår. Det er et fravær av strategi om hvordan vi skal møte ekstremismen som vokser fram på nett, sier førsteamanuensis ved Politihøgskolen og tidligere førstestatsadvokat i Økokrim, Inger Marie Sunde, til avisen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere