PST advarer norske ekstremister i Syria

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) advarer norske ekstremister som deltar i krigshandlinger i Syria.

16.10.12 07:37

Antallet utlendinger som vier seg til krigen i Syria, er økende, og de aller fleste utlendingene er radikale islamister. Avdelingsdirektør Jan Glent sier til VG at PST er bekymret for at norske ekstremister skal komme tilbake som tikkende bomber.

VG meldte sist fredag at en nordmann ble drept i kamp i Syria. I tillegg skal ytterligere en norsk borger være drept, men dette er ikke bekreftet. I helgen ble det også kjent at den kjente radikale islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik er blant dem som har sluttet seg til opprørerne.

- Slik vi ser på situasjonen i Syria, er det en intern, væpnet konflikt. Da er det slik at norske terrorbestemmelser kan komme til anvendelse for dem som deltar på opprørernes side, sier Glent.

Han understreker imidlertid at norske statsborgere kan straffes for krigsforbrytelser enten de deltar på opprørernes side eller om de kriger for regimet til president Bashar al-Assad.

Glent opplyser at PST ikke har tatt endelig standpunkt til om det å delta i opprøret i Syria er legitimt eller ikke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.