*Nettavisen* Nyheter.

PST anklager forsvarere for lekkasjer

PST-sjef Janne Kristiansen Foto: Morten Holm (Scanpix)

Retten må oppnevne nye forsvarere om advokatene til de tre terrorsiktede fortsetter å lekke til mediene, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

06.08.10 10:28

PST har siktet Mikael Davud (39), David Jakobsen (31) og Shawan Sadek Saeed Bujak Bujak (32) for å planlegge terror på norsk jord.

Vurdere nye forsvarere

Janne Kristiansen, sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), retter nå knallhardt skyts mot tre av forsvarene i terrorsaken. Hun mener at de lekker fra etterforskningsdokumenter som ikke skulle offentliggjøres, skriver Aftenposten.

I et brev til Oslo tingrett varsler hun at PST vil vurdere å be retten oppnevne nye forsvarere dersom «lekkasjene fortsetter».

Kristiansen sier det er overensstemmelse mellom den informasjon som forsvarerne har fått tilgang til, og de opplysninger som kommer fram i mediene.

- Informasjonen ville neppe blitt lekket så selektivt dersom det hadde kommet fra PST, sier PST-sjefen.

Feil i forrige kjennelse

Torsdag ble det kjent at terrorsiktede David Jakobsen (31) må sitte varetektsfengslet til 9. august, fastslår lagmannsretten.

Borgarting lagmannsrett har gitt anken til David Jakobsen ny, full prøving etter at Høyesterett fredag fastslo feil i den forrige kjennelsen. Likevel har lagmannsretten kommet til at Jakobsen skal holdes i varetekt ut perioden, slik kjennelsen fra Oslo tingrett lød 12. juli. Dermed blir Jakobsen sittende i varektet frem til 9. august, skriver NTB.

Dratt inn i saken

Ifølge VG skal PST ha avsluttet avlyttingen av de to terrorsiktede Shawan Bujak og David Jakobsen allerede april i år, etter at de skal ha vært under oppsyn i nesten et år.

Nå blir det stilt spørsmålstegn fra advokatene om PST har dratt disse to inn i saken, for å kunne ta den antatte hovedmannen Mikael Davud. Årsaken er at norsk lov ikke gjør det mulig å dømme en enkeltperson for terrorisme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.