Gå til sidens hovedinnhold

PST-ansatte bekymret for sikringen av eget hus

Oslo (NTB): De ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er bekymret fordi det fortsatt er mulig å kjøre helt inntil hovedkontoret deres i Oslo. Oslo kommune har ikke mottatt noen søknad om sikringstiltak.

VG har snakket med flere medarbeidere i PST som sier de er rystet over hvor lite som har sunket inn om trusselsituasjonen etter 22. juli. De mener det er illustrerende at ikke engang landets sikkerhetstjeneste har fysiske stengsler rundt bygningen sin.

Lokaltillitsvalgt Lasse Roen bekrefter bekymringsmeldingene og sier de har hatt flere saker i sikkerhetsutvalget blant annet om ønsket om gjerde rundt bygget i Nydalen i Oslo. Han forteller at PST har gått flere runder med kommunen for å få tillatelse, men at det er både økonomiske og praktiske problemstillinger som må avklares.

- Vi venter på lista fra Justisdepartementet over skjermingsverdige objekter. Det vil utløse økonomisk støtte til sikringstiltak. Samtidig venter vi på svar på søknaden fra kommunen, sier han til avisa.

Også flere andre symbolbygg og annen infrastruktur venter på avklaring om sikringstiltak.

I Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har man imidlertid ikke sett noe til noen søknad om sikring av PST-bygget i Nydalen ennå, opplyser fungerende kommunikasjonsdirektør Atle Jan Larsen. Han sier imidlertid at etaten, som for andre tilsvarende sikringstiltak, vil prioritere saken når den kommer inn. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai