*Nettavisen* Nyheter.

PST avbryter frysing av norsk IS-krigers penger

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) avbryter frysingen av bankkontoen til IS-krigeren Bastian Alexis Vasquez på grunn av lang tid uten livstegn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) avbryter frysingen av bankkontoen til IS-krigeren Bastian Alexis Vasquez etter en lengre periode uten livstegn fra norsk-chileneren.

04.12.15 16:55

– På grunn av langvarig fravær av livstegn har vi besluttet at vi ikke begjærer videreføring av båndleggingen av hans bankkonti, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til VG.

I en rettskjennelse fra Oslo tingrett kommer det fram at Vasquez' advokat John Christian Elden har opplysninger om at 25-åringen skal være død, meldte avisen i oktober.

PST har siden i fjor høst gått rettens vei for å fryse hans bankkonto med 10.171 kroner. Hvorvidt Vasquez er i live eller ikke, vil ikke PST konkludere med, men sikkerhetstjenesten finner nå ikke grunn til å fortsette frysingen.

Vasquez reiste til Syria i oktober 2012 etter å ha vært medlem av Profetens Ummah i Oslo. Etter hvert sluttet han seg til ekstremistgruppen IS, og han var en sentral skikkelse i en av gruppens videoer fra grenseområdene mellom Irak og Syria i 2014. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.