PST bekymret over IS-sympatisører i Sør-Trøndelag

Politiet og Trondheim kommune jobber for å kartlegge og snu IS-sympati i muslimske miljøer. Bare i første halvår har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hatt minst ti bekymringssamtaler.

Det opplyser Terje Lunde, leder for PST i Sør-Trøndelag, til Adresseavisen.

PST i Sør-Trøndelag bekreftet tidligere i vår overfor Adresseavisen at de overvåker flere radikaliserte personer i Trøndelag. De ønsker ikke å oppgi hvor mange de har i søkelyset, eller si noe om alder, kjønn og etnisk opprinnelse på personene de har hatt inne til bekymringssamtale.

I tillegg til bekymringssamtalene gjort av PST har Barne- og familietjenesten i Trondheim kommune etter nyttår gjennomført to bekymringssamtaler med ungdom med begynnende sympati for ekstremistgruppen Islamsk Stat (IS). Én av samtalene var med en jente i tenårene.

– Det er viktig å understreke at bekymringssamtaler gjennomføres som et forebyggende tiltak med personer det er rettet en bekymring mot. Det er ikke en straff. Vi bruker samtalen til å sette sammen opplysninger vi har fra før, for slik å danne oss et helhetsperspektiv, sier Terje Lunde.

PST anslår at rundt 80 personer har reist fra Norge til Syria, og et stort antall av disse skal ha sluttet seg til IS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.