*Nettavisen* Nyheter.

PST endrer ikke trusselvurderingen

PST styrket bemanningen fra fredag kveld, men informasjonsinnhentingen så langt indikerer at det foreløpig ikke er grunn til å endre vurderingen PST presenterte i oktober.

14.11.15 17:36

PST endrer ikke trusselvurderingen etter terrorangrepene i Paris.

– Vi har styrket bemanningen. Vi har fått en del info fra utlandet og egne kilder. På bakgrunn av den informasjonen er det ikke grunn til å endre vår vurdering av trusselbildet, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann til NTB lørdag ettermiddag.

PST opplyser at det ikke foreligger informasjon som knytter angrepene eller gjerningspersonene til Norge.

– I trusselvurderingen fra Felles kontraterrorsenter (FKTS) i oktober vurderer vi det som mulig at det vil forekomme forsøk på terrorangrep i Norge. Trusler og oppfordringer fra blant annet IS kan påvirke enkeltpersoner eller små grupper til å gjennomføre terrorangrep. Denne vurderingen gjelder fortsatt, opplyser PST i en pressemelding.

Styrket bemanning

Hoffmann sier at det er en viktig oppgave å fortsette å følge med på ekstreme miljøer i Norge.

– Vi vurderer fortløpende om situasjonen påvirker Norge eller norske interesserer.

Hvor lenge PST vil fortsette å ha styrket bemanning, vil det bli tatt en ny vurdering av om noen dager.

Under radaren

Terroristene i Paris har gått under franske myndigheters radar, og Hoffmann sier at man ikke kan garantere at dette heller ikke kan skje i Norge.

– Det er ingen garanti for at vi kan fange opp enhver terrorist. Men vi må gjøre våre vurderinger ut fra den tilgjengelige informasjonen vi har.

På spørsmål om hvilke grupperinger som anses som den største trusselen mot Norge, svarer fagdirektøren at de prøver å følge med på flere ulike ekstreme miljøer.

– Det er selvfølgelig en del grupper som har pekt på Norge som et mål og som har uttrykt motivasjon for å ramme Norge. Men det betyr ikke nødvendigvis at dette blir fulgt opp. Å måle og peke ut den største trusselen er veldig vanskelig.Les også: PST styrker beredskapen

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.