Politiet ble varslet om brannen av en forbipasserende klokken 1.41.Bilen til justisministeren sto parkert utenfor boligen hans i Oslo. Det var VG som først omtalte saken.

Til NTB forteller operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt at brannen raskt ble slukket.

– Vi har vært der ute og gjort tekniske og taktiske undersøkelser. Nå er saken overført til PST som følger den opp og etterforsker videre, sier Olsvoll.

Operasjonslederen henviser videre til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som etterforsker saken videre.

PST bekrefter til VG at de har overtatt etterforskningen, og at det er naturlig å se brannen i sammenheng med tidligere hendelser knyttet til justisministeren.

– Det er en lang rekke hendelser mot ham, så det er naturlig at de sees i sammenheng. Vi etterforsker, men det har ikke vært noe konkret å komme med. Utover det må vi komme tilbake på et senere tidspunkt, sier talsmannen.

Politiet har natt til søndag holdt vakt utenfor justisministerens bolig, også med tanke på at det tidligere har vært framsatt trusler mot ham.

Gjentatte trusler

Justisministeren opplevde i desember å få både huset og bilen sin nedtagget med hakekors og ordet «rasist», i tillegg til at bilen ble forsøkt påtent.

– Det er aspekter av saken som gjør at vi ser svært alvorlig på den, sa seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB da.

Det ble også i februar funnet brennbar væske under justisministerens bil.

Forrige lørdag rykket politiet ut til Wara etter det ble funnet et brev i postkassen hans. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på en reell trusselsituasjon, men politiet opplyste da at de likevel tar saken på alvor

- Et angrep på norsk demokrati

Da statsråden i desember uttalte seg om truslene, plasserte han dem i politisk kontekst og betegnet det som et angrep på demokratiet.

– Jeg konstaterer at vi er kommet til et punkt der det er blitt veldig ubehagelig, sa han i desember.

– En ting er å rette verbalt skyts mot en politiker som gjør en jobb. Noe helt annet er å gå inn mot familien hans, sa Wara da, samtidig som han understreket at man uansett ikke skal fremme trusler.

(©NTB)