*Nettavisen* Nyheter.

PST etterforsker Knights Templar-brev

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)

Landets største aviser og flere politikere mottok i dag mail fra en person som utgir seg for å være massemorderens nestkommanderende.

13.08.12 22:05

(Nettavisen): Mens 22. juli-kommisjonen presenterte sin nesten 500 sider lange rapport i formiddag, mottok flere av landets største redaksjoner en e-post fra en person som presenterte seg som celle nummer to i det Anders Behring Breivik påstår er hans organisasjon; Knights Templar Norge.

Les hele rapporten her. (PFD, 32 MB)

PST bekrefter overfor Nettavisen de er kjent med saken og at det er startet etterforskning.

- Vi kan bekrefte at vi har startet etterforskning med mistanke om oppfordring til terror, sier informasjonssjef Martin Berntsen til Nettavisen.

PST: Jobber for å avsløre avsender
Han forteller at det de nå jobbes med å finne avsenderen.

- Vi er kjent med saken og jobber med den. Fokuset vårt nå er å finne ut hvem som har sendt det. Dette tar vi alvorlig, sier Berntsen.

I brevet som er litt over to sider langt, skriver personen som titulerer seg selv som nestkommandant, at organisasjonen vil fortsette sine grufulle handlinger helt til det norske og europeiske folk vekkes fra det vedkommende omtaler som: «psykosen og hjernevasken har blitt påført våre søstre og brødre».

- Lever som rotter
Videre hevder personen at organisasjonen har blitt undertrykket og tvunget til å leve som rotter på grunn av sitt politiske ståsted.

Avsenderen av mailen krever en kartleggelse av det han kaller AP's forsøk på dekonstruksjon av Norge og norske verdier.

- Dere kan ikke stoppe oss, for dere vet ikke engang hvem eller hvor vi er, annet enn at vi er blant dere. Nå er det på tide at vi og vår kommandant Breivik får anerkjennelse i det politiske bilde i Norge og Europa, står det i brevet.

Ulike versjoner
I rettsaken mot Anders Behring Breivik konkluderte psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas med at det er tvilsomt om det i det hele tatt er andre som har kjent til navnet Knights Templar.

Det har tidligere kommet frem at Anders Behring Breivik i ulike avhør har skiftet forklaring angående Knights Templar. Dette gjelder blant annet i forhold til organisasjonens størrelse og antall medlemmer rundt om i verden.

Anders Behring Breivik står tiltalt for planleggingen og gjennomføringen av terroraksjonen i Norge den 22. juli 2011; et bombeangrep på regjeringskvartalet som drepte åtte personer, og massakreringen av 69 mennesker – hvorav 33 var yngre enn 18 år gamle – på AUFs sommerleir på Utøya i Tyrifjorden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.