RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST får hjelp fra psykiatrien

Oslo (NTB): Norske politikere har fått langt flere og grovere trusler etter 22. juli. Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det hovedsakelig personer med psykiske lidelser som sender trusler til politikere.

Nå vil PST fange opp flere truende personer med psykiske lidelser, skriver Vårt Land.

PST har derfor innledet et t samarbeid med Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri i Helse Øst og Sør (KPS). Formålet å jobbe sammen for å forhindre og avdekke trusler mot myndighetspersoner. Konkret har samarbeidsprosjektet munnet ut i et team som består av en eller to politibetjenter fra PST og en psykiatrisk sykepleier. Teamet skal oppsøke personer som mistenkes for å true myndighetspersoner, og vurdere tilstanden til vedkommende.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST sier det er en styrke ved prosjektet at sikkerhetstjenesten og psykiatrien tenker ulikt.

- Den som truer, gjør det ofte som del av et sykdomsbilde. Psykiatrisk kompetanse og politifaglige vurderinger gir bedre kvalitet enn kun en politifaglig vurdering, påpeker han.

Ifølge Hugubakken er det for tidlig å si noe om hvordan teamet fungerer. Prosjektet skal evalueres grundig etter ett år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere