*Nettavisen* Nyheter.

PST får kritikk for overvåking av muslimer

Oslo (NTB): EOS-utvalget mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har hatt grunnlag for å overvåke to norske, muslimske miljøer, men PST får kritikk for å ha registrert enkeltpersoner kun basert på religiøs overbevisning.

EOS-utvalget leverte onsdag en særskilt melding til Stortinget om PSTs registrering av personer tilknyttet to muslimske miljøer. I meldingen kommer det fram at utvalget er enig med PST i at de i utgangspunktet har hatt grunnlag for overvåkingen av sentrale personer knyttet til de to miljøene. PST får likevel kritikk for at ikke alle enkeltopplysninger om personer i miljøene synes å tilfredsstille kravene til nødvendighet og relevans i PST-instruksen.

«Dette omfatter både irrelevante opplysninger om sentrale personer og opplysninger om mer perifere personer som det ikke synes nødvendig for PSTs oppgaveløsning å behandle», skriver utvalget.

EOS-utvalget er et kontrollorgan som er oppnevnt av Stortinget for å føre kontroll med norsk etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag