PST: Flere Syria-farere har reist fra Rogaland

Flere personer som har reist til Syria for å kjempe med terrororganisasjonen Den islamske staten (IS), har reist fra Rogaland, bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

13.11.14 07:48

Stavanger (NTB): PST opplyser til Stavanger Aftenblad at flere bekymringsmeldinger tyder på at de kriger for IS eller andre terrororganisasjoner i regionen.

– Vi er kjent med at det er flere som har reist til Syria fra vårt distrikt, sier leder for PST i Rogaland, Stig Ledaal, til avisen.


Ifølge PST har mer enn 60 personer reist fra Norge til Syria og Irak. Forrige uke meldte TV 2 at minst sju menn fra samme gate i Lisleby i Fredrikstad har reist til Syria for å kjempe med IS.

PST ønsker ikke å oppgi noe eksakt tall på antall nordmenn som har reist fra Rogaland, men sier det dreier seg om færre enn ti. Ledaal sier han vet at minst én av personene har reist for å kjempe for gamlelandet og ikke for IS.

– Vi har mottatt bekymringsmeldinger på flere av dem som har reist og mottatt tips fra folk som mener de kriger for IS eller tilsvarende grupper, sier Ledaal.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.