Gå til sidens hovedinnhold

PST frykter pengestrøm til Tyrkia finansierer terror

Oslo (NTB): Pengestrømmen fra Norge til Tyrkia har økt med 10 millioner kroner på ett år. Norske myndigheter mener landet er et sentralt mellomland for pengeoverføringer til Syria.

Nå vurderer Politiets sikkerhetstjeneste å starte etterforskning av overføringene for å se om pengene går til terrorfinansiering, skriver Aftenposten.

Norske myndigheter mener ifølge avisa at kurerer ved flere anledninger i høst har fraktet sekssifrede kontantbeløp med penger fra Norge til mellommenn i Tyrkia. Fra Tyrkia er pengene fraktet videre over den syriske grensa.

Det har vært en stor økning i antall lovlige deklarasjoner av beløp større enn 100.000 kroner til Tyrkia, bekrefter norske myndigheter. Men situasjonen i landet anses ikke som så spesiell at en så kraftig økning i pengeoverføringer ville vært naturlig.

Ifølge Aftenposten er pengene lovlig samlet inn til nødhjelp i det borgerkrigsherjede landet.

Selv om norske myndigheter mener mye av pengene går til nettopp humanitær bistand i og hjelp i Syria, ser PST med bekymring på hvor pengene faktisk havner, hvem som forvalter dem og hva slags aktivitet de finansierer. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker