*Nettavisen* Nyheter.

PST innkaller redaktører til møte

Foto: NTB Scanpix/ANB

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) innkaller samtlige norske redaktører til samtaler om sikkerhet etter terrorangrepene i Paris.

13.01.15 14:05

Det meldte NRK ved 13.30-tiden tirsdag ettermiddag.

– Vi har fått en henvendelse fra PST der de spør om det er interesse for et møte der de informerer litt om trusselbildet og gir litt veiledning om sikkerhetsforanstaltninger som de enkelte mediehusene kan gjøre, sier generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening til NRK.

Redaktørforeningen har hatt dialog med PST om dette og ser på tiltaket som positivt. Sjefredaktør Pål Bjerketvedt i NTB håper møtet kommer i stand raskt, fordi det er behov for informasjon.

– Jeg vurderer dette som positivt, alle vurderinger rundt dette er det viktig at vi får kunnskap om, sier Bjerketvedt, som sier han tar situasjonen alvorlig, men ikke er redd.

– Frykt er ikke riktig ord, men vi må ha respekt for den situasjonen som er der, og det er mitt ansvar å sørge for at våre ansatte føler trygghet, understreker han.

PSTs innkalling skjer i brevs form i disse dager og har som mål å gi forebyggende råd og veiledning til norske redaktører. PST vil tilby redaktørene sikkerhetssamtaler, som blant annet innebærer mulighet til at det enkelte mediehus kan få råd og konkrete konsultasjoner.

Flere store mediehus har allerede mottatt brevet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag