RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST kaller inn ekstramannskaper etter terrortrussel

SYNLIG: I forbindelse med terrortrusselen mot Norge i juli 2014 var politiet langt mer synlig enn vi er vant til.
SYNLIG: I forbindelse med terrortrusselen mot Norge i juli 2014 var politiet langt mer synlig enn vi er vant til. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
PST jobber nå med opplysningene om at Norge og Danmark er utpekt som neste terrormål.

- PST er kjent med trusselen som er publisert, og vi jobber nå med å få avklart den, sier operasjonsleder ved Politiets sikkerhetstjeneste til Nettavisen fredag kveld.

– Det er betryggende at PST og politiet har fulgt opp dette i løpet av ettermiddagen og kvelden. Målet til ekstremister er å skape usikkerhet – det skal de ikke lykkes med, sier utenriksminister Børge Brende (H).

– Nå må en først komme til bunns i hva som ligger bak det som står på det franske nettstedet. Vi må ikke legge mer i det før PST har foretatt en full gjennomgang, sier han til NTB.

Norge og Danmark
Trusselen ble lagt ut på et fransk nettsted etter at terroristene Cherif Kouachi (32) og Said Kouachi (34) ble drept i en politiaksjonene i Paris fredag. De to brødrene sto bak angrepet på satireavisen Charlie Hebdo onsdag der 12 personer ble drept.

I trusselen ble Norge og Danmark pekt ut som neste mål. Det var TV2 som først publiserte nyheten.

- Kjente dere til trusselen før den ble publisert på nettstedet?

- Vi kommenterer ikke dette mer. Vi jobber nå med avklare dette. Vi får heller snakkes senere i kveld, sier operasjonsleder.

Les også: - Grunn til å tro at Norge er et prioritert terrormål

Mange lignende tips
- Denne typen tips får vi inn mange av hver dag, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST til Dagbladet.

De fleste tipsene PST får inn viser seg å ikke være reelle. Både i Norge og Danmark har det blitt publisert Muhammed-karikaturer.

I Paris ble gisselsituasjonene etter terrorhandlingene avsluttet fredag ettermiddag da politiet gikk til aksjon mot de to stedene. Alle tre gisseltakerne ble drept, mens fire gisler foreløpig er meldt omkommet.

Les også: Tolv drept i angrep på fransk satiremagasin - gjerningsmenn ropte «Allahu akbar»

Angrepene i Frankrike har likhetstrekk med det som kom fram i PSTs trusselvurdering i sommer. Der kom det fram at det forelå en konkret trussel mot Norge i løpet av kort tid.

Les også: Fortsatt alvorlig trusselbilde mot Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere