RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST koblet inn etter bekymringsfulle funn hos nye asylsøkere


PST skal undersøke funn av materiell på nye asylsøkere som gir grunn til sikkerhetsbekymring.
PST skal undersøke funn av materiell på nye asylsøkere som gir grunn til sikkerhetsbekymring. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politiets utlendingsenhet (PU) har koblet inn Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter funn av bekymringsfullt materiell hos flere nyankomne asylsøkere, skriver VG.

– Det er gjort funn av materiell på søkerne som gir grunn til sikkerhetsbekymring, og vi har varslet PST. Dette har sikkert sammenheng med at flere ankommer våre lokaler enn tidligere. Det gjelder naturlig nok et mindretall, men det er tiltakende, og bekymringsfullt, sier sjef for Politiets utlendingsenhet (PU) Kristin Kvigne til VG.

PST bekrefter saken, men sier de ikke ønsker å gå i detalj om hva som er avdekket.

– Vi ser også en økning i bekymringsfull informasjon som kommer fram i forbindelse med den økende tilstrømningen av flyktninger fra konfliktområder, sier kommunikasjonsdirektør i PST Trond Hugubakken.

Assisterende PU-sjef Morten Hojem Ervik påpeker at det alltid er noen ønsker å utnytte asylsystemet.

– For oss er det viktig å identifisere disse, og finne de som har rett til opphold. Det er en tidkrevende prosess, sier han

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere