*Nettavisen* Nyheter.

PST mener Elden skaper konflikt i trusselsaken

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): PST ber retten vurdere å fjerne John Christian Elden som forsvarer for en av de to som er siktet i trusselvideo-saken. De kan ha motstridende interesser.

05.02.12 15:05

Politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff bekrefter overfor NTB at hun mener de to siktede står i en interessekonflikt med hverandre. I et brev til Nedre Telemark tingrett ber hun retten ta stilling til om advokat John Christian Elden i det hele tatt kan oppnevnes som forsvarer for 21-åringen som har innrømmet å ha laget og lagt ut den omstridte trusselvideoen.

- Det er et sterk og lovfestet prinsipp i Norge at man skal få den forsvareren man selv ønsker. Men straffeprosessloven har regler som legger begrensninger på forsvarervalget når det oppstår interessekonflikter mellom flere siktede, sier Staff.

Ifølge straffeprosesslovens paragraf 95 kan ikke samme person være forsvarer når saken omfatter «flere siktede som har motstridende interesser». I tillegg til 21-åringen fra Skien, er Elden forsvareren til 26 år gamle Mohyeldeen Mohammad fra Larvik. Han benekter at de to har motstridende interesser.

Retten ser imidlertid ikke behov for å behandle begjæringen i denne omgang, i og med at begge de siktede er løslatt fordi det ikke er nærliggende bevisforspillelsesfare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.