*Nettavisen* Nyheter.

PST mistenker at økt pengestrøm fra Norge finansierer terror i Syria

Oslo (NTB): Tollvesenet har registrert en kraftig økning i utførsel av nødhjelp fra Norge til land rundt det borgerkrigsherjede Syria. PST mistenker at noe av pengene kan finansiere terror.

05.03.14 08:33

I en kartlegging VG har foretatt går det fram at utførselen av innsamlede penger fra Norge til landene rundt Syria har økt betydelig i løpet av de tre årene konflikten i landet har vart.

Under den årlige presentasjonen av terrortrusselen mot Norge tirsdag, ble det kjent at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener 40-50 nordmenn deltar i konflikten i Syria.

– Vi mistenker at det går store summer ut av Norge som kan brukes til terror, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til VG.

Fra 2011 til 2013 har økningen i overføringer til enkelte land i regionen nærmest eksplodert. I 2011 ble det ført 29.000 kroner fra Norge til Jordan mens det i fjor ble deklarert utførsel på 2,6 millioner kroner til samme land. Også til Tyrkia, Irak, Libanon og Israel har det vært en merkbar økning i penger som er ført ut av Norge. Til Tyrkia og Irak ble det i fjor overført mer enn 47 millioner kroner.

Det er bare penger som blir registrert for utførsel som er med i oversikten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.