*Nettavisen* Nyheter.

PST-sjefen: - Vi vil lære av feil

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste samarbeidet for dårlig med andre etater og hadde for lite å bidra med 22. juli, ifølge granskningskommisjonen. Den nye PST-sjefen vil gjerne lære av erfaringen.

PST-sjef Benedicte Bjørnland mener rapporten gir nyttige forbedringspunkter. Hun har merket seg det som skrives om behov for utvikling, for å se på rutiner, ledelse, kultur og holdninger.

- Det første som slår meg, er at rapporten påpeker det samme som PST har påpekt i sin interne evaluering, men valøren er hardere, sier Bjørnland til NTB.

Hun mener det er for tidlig å svare på hvorfor PST ikke samarbeidet tettere med andre etater som Tollvesenet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Heller ikke hvorfor PST var så tilbakeholdne med å gi informasjon 22. juli.

PST får kritikk på flere punkter i 22. juli-kommisjonens rapport. Både saksbehandling, oppfølging av tips og lederskap settes i søkelyset.

- PST må samarbeide mer med andre etater, sa kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv da hun la fram granskingsrapporten mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.