*Nettavisen* Nyheter.

PST-sjefen på Facebook

Foto: (Faksimile)

Her presenterer sjefen for PST trusselvurderingen i Norge på Facebook.

09.02.09 16:08

PST-sjef Jørn Holme presenterte rapporten for 2009 på PSTs Facebook-side mandag ettermiddag.

Norge - et rolig hjørne
I forhold til terrortrusselen la Holme vekt på at Norge befinner seg i et rolig hjørne av verden. Dermed er også trusselnivået lavt.

- Lavt trusselbilde i forhold til terror, betyr dessverre ikke ingen trussel. Bildet er komplekst og al-Qaida har uttrykt et ønske om å ramme europeiske land. Aksjonister ser også Norge og norske interesser i utlandet som legetime mål. Antall ekstreme ekstremister, som kan tenkes å ramme Norge er heldigvis lavt, sier PST-sjefen i en videohilsen.

Ellers synes Holme det er en god nyhet av det høyreekstreme miljøet i Norge er svekket. Det skyldes først og fremst liten rekruttering og svak ledelse, og dermed lav aktivitet. Allikevel formidles det mye høyreekstrem ideologi og rasisme over internett, hevder PST-sjefen.

Voldelige demonstrasjoner
- Det finnes også en del personer som er villig til å bruke politisk motivert vold, som skaper frykt og farlige situasjoner for oss alle. Vi så eksempler på det under de voldelige demonstrasjonene i Oslo i januar. Jeg skjønner at mange er opprørt over volden og krigen i Gaza. Men det er viktig at ungdom formidler sitt budskap uten vold. Med vold blir budskapet borte og volden blir stående alene igjen.

Hele trusselvurderingen ligger nå tilgjengelig på PSTs nettside. Her og på Facebook vil også sikkerhetstjenesten svare på spørsmål fra nettbrukere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag