Gå til sidens hovedinnhold

PST-tillitsvalgt ønsker felles innsats mot radikalisering

Oslo (NTB): Regjeringens bebudede handlingsplan for å forhindre radikalisering av ungdom får gehør hos PST-tillitsvalgt Lasse Roen. Han vil imidlertid gå enda lenger.

Det hjelper ikke «bare» å styrke sikkerhetspolitiet for å stoppe radikaliseringen og islamiseringen av ungdom, slår han fast overfor Dagbladet.

Roen mener at både helsevesen, skole, kommuner og trossamfunn må gå sammen i kampen mot radikalisering.

- Det er viktig at det er en helhet i dette arbeidet. Vi i PST er siste ledd i kampen mot radikalisering. Men arbeidet må begynne lenge før de blir interessante for sikkerhetspolitiet. Det generelle forebyggende arbeidet er avgjørende for å stoppe en uheldig utvikling, sier Roen, som er hovedtillitsvalgt for Politiets Fellesforbund ved Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Elvis Chi Nwosu (Ap) mener man allerede i barnehagen må lære opp barna til toleranse og advare mot farene ved ekstremisme. Nwosu, som er leder for Holmlia Ap og bystyrerepresentant, mener det blir gjort for lite for å forebygge fanatisme i Oslo.

Politiet i Oslo har siden nyttår innkalt om lag 30 unge gutter og jenter til såkalte bekymringssamtaler for å hindre at de blir radikale islamister. Ifølge VG er disse i alderen 15-25 år. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene