*Nettavisen* Nyheter.

PST: Trolig har flere enn 60 reist til Syria og Irak

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener flere enn 60 fremmedkrigere har dratt fra Norge til Syria og Irak siden høsten 2012.

Tallet på norske jihadister kan ligge mellom 100 og 140, altså langt flere enn de drøyt 60 som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tidligere har anslått, skriver Dagsavisen.

Ifølge avisen er det flere personer med såkalt innsidekunnskap om islamistgruppen Profetens Ummah (PU) som anslår dette tallet. PST bekrefter at deres anslag trolig er for lavt.

– Vi må ta høyde for at det er flere personer som har reist til Syria og Irak som vi ikke har kjennskap til. Flere har uansett litt ulike grunner for å reise. Noen har også reist for å bosette seg i kalifatet, andre for å besøke eller lete etter sine barn, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagsavisen.

Minst 20 personer er kommet tilbake til Norge og tolv personer er rapportert døde.

Terrorforskerne Petter Nesser og Brynjar Lia fastslår at de norske jihadistene i Profetens Ummah er blitt en viktig del av et transnasjonalt islamistisk nettverk. Flere har fått sentrale roller i opprørsgruppen IS, som ledere for militære avdelinger, talspersoner og koordinatorer.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag