*Nettavisen* Nyheter.

PST varsler kun om ufarlige Syria-krigere

PST-sjef Benedicte Bjørnland deltok mandag på et toppmøte om forbygging av voldelig ekstremisme. Hun understreker at PST av hensyn til gradert informasjon ikke kan gi kommunene opplysninger om Syria-krigere sikkerhetstjenesten vurderer som farlige Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) varsler ikke kommunene om Syria-krigere de vurderer som farlige, bare dem som sikkerhetstjenesten ikke er bekymret for.

03.02.15 05:27

- Hvis en person som PST er tungt inne i returnerer, er det basert på høyt gradert informasjon som vi ikke kan formidle til kommunen. I de tilfellene er det vår virkemiddelpakke som slår inn, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland ifølge Aftenposten.

På et politisk toppmøte om voldelig ekstremisme hos kommunenes interesseorganisasjon KS mandag, understreket hun at sikkerhetstjenesten kan varsle dersom det er snakk om Syria-krigere PST ikke er bekymret for.

- Hvis vedkommende ikke har intensjon og kapasitet til å gjennomføre en voldshandling, sitter man egentlig igjen med en krigsveteran. Der vil vi kunne avgradere informasjon og varsler kommunen via politiet, fordi vi tenker at det kan være andre instanser som bør følge opp personen, sa Bjørnland på konferansen.

Flere kommunetopper reagerte på PST-sjefens redegjørelse og ville blant annet vite om personene kommunene ikke får informasjon om, blir satt i varetekt. Det avkreftet Bjørnland.

På konferansen etterlyste kommunene mer statlig hjelp til å bekjempe radikalisering, men verken statsminister Erna Solberg (H) eller justisminister Anders Anundsen (Frp), som begge var til stede, ville love mer penger.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag