RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST vurderer «NegerJeger»

Foto: Skjermdump Twitter
Sist oppdatert:
Politiets sikkerhetstjeneste vurderer nå om tjenesten skal reagere overfor twitterkontoen NegerJeger.

- Uforståelig at uttalelsene ikke har påkalt PST sin oppmerksomhet, sa advokat John Christian Elden om twitterkontoen som sprer sterke rasistiske ytringer og som kommer med støttemeldinger til Anders Behring Breivik.

- Vi er kjent med twitterkontoen og vurderer om dette er noe straffbart som faller innunder vårt mandat, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Nettavisen. Han sier at selv om twitterkontoen sprer rasistiske ytringer, og selv om den skulle være truende for noen, så er det ikke nødvendigvis en sak for Politiets sikkerhetstjeneste.

- Vi etterforsker i utgangspunktet ikke rasisme. Ren hatkriminalitet faller som regel utenfor PSTs virkeområde, sier han.

PST konsentrerer seg om terrorisme, trusler mot rikets sikkerhet og mot offentlige myndighetspersoner.

- Jeg ser at det har en tilknytning til Anders Behring Breivik og det er en problemstilling som vi har eierskap til, legger Bernsen til.

Anmeldt
- Bare toppbildet på kontoen, som er en tegning av Breivik som skyter mange med ikke-vestlig utseende - det er så skremmende at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Husk at det er mange flere i Norge som har blitt drept av høyreekstreme enn som har blitt drept av radikale muslimer, så vi har all grunn til å bli redde, legger sa Nettavisen-blogger Elisabeth Norheim til Nettavisen.

- Ut fra det kraftige engasjementet påtalemyndigheten bruker hver gang noen som tror på Allah slenger med leppen, er det uforståelig hvorfor ikke disse uttalelsene har påtalt PST sin oppmerksomhet, sa Elden til Nettavisen.

- Vi vet hvem NegerJeger er
Tirsdag la Norheim ut en ny melding på Facebook.

«NYHET. Vi vet hvem NegerJeger er. Kidsa på Kjelsås fant han før PST. I rest my case.»

- Det første jeg reagerte på i denne saken var påstanden at PST ikke gjør noe. Vi gjør mye som vi ikke forteller om, sier Bernsen. Han sier at PST aldri kommenterer konkrete etterforskningsskritt. Det gjelder også denne saken.

Trenger tips
Bernsen sier at det finnes mye på internett som PST ikke er kjent med, og at etaten er avhengig av tips fra publikum.

- Tips er helt sentralt i vårt arbeid. De fleste saker oppdager vi ved hjelp av tips. Internett er stort for en liten tjeneste. Vi er avhengig av at folk følger med og tipser oss, for vi driver ikke masse overvåking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere