*Nettavisen* Nyheter.

PSTs livvakter kan ikke bruke nødnettet

Oslo (NTB): PSTs livvakter, som blant annet passer på regjeringens medlemmer, har sagt fra om at det nye digitale nødnettet er så dårlig at de i flere sammenhenger ikke tør bruke det.

Ifølge NRK bruker PST i stedet det gamle nettet. Også Den Kongelige Politieskorte (DKP) har problemer med nødnettet som er tatt i bruk i store deler av østlandsområdet. Det nye digitale nødnettet skal etter planen bli landsdekkende og har en prislapp på over 6 milliarder kroner.

Vedtaket om å starte første byggetrinn for nettet ble truffet i 2006 og hadde da en kostnadsramme på 3,6 milliarder kroner. I 2012 måtte det bevilges ytterligere 1,5 milliarder, og hva den endelige prislappen blir kan ingen si sikkert.

Hensikten med et nytt digitalt nødnett er at brannvesen, helseetater og politi skal ha mulighet for å kommunisere direkte med hverandre i nødssituasjoner.

I Gjørv-rapporten blir det pekt på at mange av sambandsproblemene man opplevde 22. juli oppsto på grunn av ulike sambandsløsninger. Etter planen skal nødnettet være ferdig utbygd i 2015.

Hovedtillitsvalgt Lasse Roen i PST sier at det oppstår problemer ved bruk inne i bygninger og når livvakter må krype langs bakken. Dessuten tilsier prosedyren med skjult samband at man ikke kan ha store antenner. Dermed blir sambandet usikkert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.