*Nettavisen* Nyheter.

Psykiater mener Breivik var spillemisbruker

Foto: (Blizzard)

Fra november 2010 til februar 2011 brukte Anders Behring Breivik 500 timer på World of Warcraft.

09.02.12 07:41

Oslo (NTB): Terrorsiktede Anders Behring Breivik spilte så mye dataspill i årene fram mot 22. juli i fjor at han av fagfolk betegnes som spillemisbruker.

I avhørene har Breivik forklart at spilletiden utgjorde til sammen ett år fra juli 2006 til slutten av 2010. Til sammen brukte han 8.700 timer foran PC-skjermen, skriver Aftenposten.

Gjennom etterforskningen har politiet funnet ut at Breivik bare fra november 2010 til februar 2011 spilte World of Warcraft i 500 timer, mens han selv ga inntrykk av at all tid gikk med til å planlegge terrorangrepene.

Breivik brukte også mye tid på andre spill, som Modern Warfare, Elder Scrolls, Dragon Age og Warhammer.

- 12 timers spill om dagen vil vel oftest ha så store skadevirkninger at de fleste trolig vil kalle det avhengighet, sier psykiater, overlege og rusforsker Hans Olav Fekjær til avisa.

Politiet jobber ifølge Aftenposten med å kartlegge hvem Breivik spilte sammen med og om han spilte i en gruppe med flere personer. De ønsker også å finne ut om han selv spilte alle timene han var pålogget eller om han leide inn andre til å spille for seg. De er spesielt interessert i kommunikasjonsprogrammet Ventrillo ettersom svært mye av spilltiden går med til kommunikasjon med andre spillere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.