Gå til sidens hovedinnhold

Psykiatere i Aksla-drapssaken ber om utsettelse

Ålesund (NTB): De to oppnevnte psykiaterne har bedt om å få mer tid til å vurdere tilregneligheten til mannen som er siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth i Ålesund.

Egentlig skulle psykiaterne ha kommet med sin konklusjon i forrige uke. Politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at de sakkyndige har bedt om en «kort utsettelse».

- Jeg kan ikke si noe konkret om årsaken, men så vidt jeg vet ligger det ingen spesielle omstendigheter bak. Psykiaterne har fått litt knapp tid, det er det eneste, sier Skovly, som forteller at den siktede 23-åringen ikke har blitt avhørt siden han deltok i en rekonstruksjon på Akslafjellet, åstedet for drapet, i midten av oktober.

Mannen har tidligere innrømmet at han drepte og misbrukte studenten Anja Weløy Aarseth (21) seksuelt i august, men nekter fortsatt skyld for ranet av en kiosk i forkant av drapet.

Politiet mener fortsatt at han kan knyttes til ranet og ønsker å gjøre et siste avhør av siktede.

Politiadvokaten anslår at etterforskningen vil være helt i mål i løpet av to uker. Politiet venter fortsatt på rapporter om siktedes bevegelser, basestasjoner og elektroniske spor. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter