RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Psykisk Helse-ledere: - Bevæpning skaper mer frykt

Rådet for psykisk helse og Mental Helse frykter det kan oppstå farlige situasjoner i møtet mellom psykisk ustabile mennesker og bevæpnet politi.

– Når man møter våpen, skaper det større frykt og i større grad i en situasjon hvor du kommer raskere i forsvar, sier landsleder Dagfinn Bjørgen i Mental Helse til Dagsavisen.

Etter at to personer er blitt skutt av politiet den siste tiden, roper både Mental Helse og Rådet for psykisk helse varsku om konsekvensene av at politiet bære våpen. For ustabile personer, som i utgangspunktet er redde, kan nemlig vondt bli verre når de møter politi med våpen, mener de.

Det forteller generalsekretær i Rådet for psykisk helse, Tove Gundersen til Dagsavisen.

– I alle miljøer har det vært sånn, at har motstanderen våpen, så møter man med våpen selv. Vet man at man møter politi med våpen, vil man ha våpen selv. Er en person ruset og ustabil, er det ikke alltid man tenker logiske tanker, forklarer generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

– Min overbevisning, er at en vil oppleve en større grad av frykt, som for enkelte vil gjøre dem enda mer opptatt av å forsvare seg. De vil oppføre seg merkelig i andres øyne fordi de rett og slett blir redd i situasjonen, sier Bjørgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere