RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Psykisk syke drapsmenn uten lovlig opphold koster Norge astronomiske summer

Nå vil Justisdepartementet at utlendinger uten lovlig opphold som er dømt til tvungent psykisk helsevern, skal kunne sendes ut av landet.

Bare for drapsmannen fra Valdresekspressen er utgiftene for norske myndigheter til psykiatribehandling kommet opp i 40 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Det finnes flere lignende eksempler rundt om i landet, og de skyhøye utgiftene er en av årsakene til at departementet ønsker å gjøre det lettere å utvise psykisk syke drapsmenn fra Norge.

I tillegg sitter utlendinger uten lovlig opphold altfor lenge under strenge sikkerhetstiltak, noe departementet i sitt forslag til ny lov omtaler som både menneskerettslig betenkelig og svært kostbart og ressurskrevende.

Både helsepersonelloven, straffeloven og utlendingsloven må endres for å kunne sende ut psykisk syke utlendinger.

Høringsfristen på forslaget gikk ut i helgen, og Helsedirektoratet støtter utvisning i sitt høringssvar. Legeforeningen finner forslaget mer problematisk, og mener hensynet til enkeltpersoner og deres krav på helsehjelp må telle mer enn innvandringspolitiske hensyn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere