*Nettavisen* Nyheter.

Psykolog ber foreldre sette aldersgrense på nettet

De unges bruk av sosiale medier og streben etter å se like ut er så bekymringsfull at foreldre bør sørge for å ha full kontroll på barnas nettbruk fram til de er 18 år, mener barnepsykolog.

– Det er på tide at foreldrene setter en aldersgrense på nettet, sier professor og psykolog Willy-Tore Mørch ved Universitetet i Tromsø til VG.

Etter hans syn bør foreldre ha kontroll på hva barna skriver og legger ut av bilder på sosiale nettsteder som Instagram og Facebook fram til de er myndige. Han vil la ungene bestemme over egne kontoer, men foreldrene bør ha innsyn, mener han.

– Foreldrene må følge med på barnas aktiviteter på sosiale medier. Slik kan de være med på å forebygge dette merkepresset, sier Mørch.

Psykologen mener sosiale medier bidrar til å bygge opp et ideal som alle streber etter å ligne mest mulig, og roser den profilerte stylisten og motekjendisen Storm Pedersen som nylig gikk hardt ut mot unges streben etter rådyre klær og vesker.

– Det er en veldig uheldig trend. Jeg deler hans bekymringer. Vi trenger at unge både kler seg og er forskjellige. Det er viktig at vi har ulike måter å opptre på. Vi trenger en verden som er stikk motsatt av den fabrikklikheten som Storm Pedersen peker på, mener Mørch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.