*Nettavisen* Nyheter.

Psykolog forklarer Birkedals oppførsel

Stavanger (NTB): Maskuline, homofile menn som ikke vedkjenner seg sin seksualitet har ifølge psykolog Thore Langfeldt merkverdige måter å leve ut sin seksualitet.

Torsdag er tredje dag av straffesaken mot Trond Birkedal, og psykolog Langfeldt sier ifølge Rogalands Avis at livsførselen til Trond Birkedal er veldig vanlig blant menn som ikke vedkjenner seg sin seksualitet.

Psykologspesialisten vitnet for Trond Birkedal i saken der den tidligere Frp-toppen er tiltalt for seksuell handling og omgang med barn under 16 år og flere tilfeller av smugfilming av gutter og unge menn. Birkedal har tidligere fortalt at han siden ung alder visst at han er homofil, men nektet å vedkjenne seg det, blant annet fordi han ikke syns det passet hans image som Frp-politiker.

I retten har Birkedal selv forklart at han gikk rundt som en trykkoker med alle de undertrykte følelsene og behovene sine. Selv om han ikke ser massasjer av unge, mannlige medlemmer av FpU som seksuelle handlinger, medgir han at han nok fikk utløp for noe av sitt behov for nærhet og kontakt med andre menn.

Psykologspesialist Thore Langfeldt, som ikke kjenner Birkedal personlig, ble avhørt på telefon:

- Oppførselen til tiltalte er i tråd med den forskningen vi har på dette feltet, sa Langfeldt, og anslår at 60 prosent av homofile menn er i samme kategori som Birkedal. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag