RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Psykologer kan henvise til spesialister

Fredag legger regjeringen fram forslag om at psykologer kan henvise pasienter direkte til spesialister uten å måtte gå via fastleger.

Forslaget innebærer at psykologer, uansett om de har offentlig avtale eller ikke, og uansett hvor de jobber, får mulighet til å henvise pasienter direkte til behandling eller utredning hos spesialist, skriver Aftenposten.

I dag fungerer systemet slik at psykologer må sende pasienter til fastlege for å få henvisning videre til spesialisthjelp.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, sammen med støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti, står samlet om endringene. Forslaget som legges fram fredag, går lenger enn et lignende forslag fra de rødgrønne, der henvisningsrett kun skulle gis til psykologer med offentlig avtale.

KrFs helsepolitiske talskvinne Olaug Bollestad sier kompetansen til å henvise skal knyttes til profesjon og ikke om psykologen er offentlig eller privat ansatt. Hun gleder seg over endringene og mener de vil føre til tidsbesparelse og at færre henvisninger kommer i retur. Men i en innføringsfase innrømmer hun at det i starten trolig kan oppstå kø i spesialisthelsetjenesten som følge av endringen.

- Derfor må dette bare være en del av en større plan, sier Bollestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere