Psykologspesialist: – Gi pedofile sexdukker på resept

Psykolog Pål Grøndahl mener at løsningen, kombinert med omfattende terapi, kan føre til at pedofile får «luftet» sine lyster.

Psykolog Pål Grøndahl mener at løsningen, kombinert med omfattende terapi, kan føre til at pedofile får «luftet» sine lyster. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Psykologspesialist Pål Grøndahl ber om at pedofile får sexdukker som etterligner barn, på resept. Han ønsker å kartlegge effekten.

Grøndahl mener at løsningen, kombinert med omfattende terapi, kan føre til at pedofile får «luftet» sine lyster, i strid med politiets overbevisning om at løsningen vil aktivere overgrep. Spesialisten ber derfor om vitenskapelige eksperimenter.

– Vi vet ikke om seksualiserte dukker av barn trigger overgrep, eller om de kan fungere motsatt, som en slags ventil, sier Grøndahl til Dagbladet.

Les også: Amazon solgte «barne-sexdukker for pedofile»

– Kripos er særlig bekymret for dem som bestiller slike dukker og har begått overgrep tidligere eller har tilgang til barn i familie, gjennom arbeid eller verv, sier leder Emil Kofoed i Kripos' seksjon for seksuallovbrudd.

Grøndahl svarer at det faglige grunnlaget i feltet er tynt.

Les også: Mann dømt for å ha bestilt sexdukke utformet som et barn

Kripos slo i fjor alarm om innføring av små sexdukker i 2017. Samme året ble en 23 år gammel mann fra Østfold dømt i Fredrikstad tingrett til seks måneders fengsel for blant annet å ha bestilt en seksualisert barnedukke. Dommen var den første i sitt slag.

Siden har de fått varsler om til sammen 55 dukker som kan være ulovlige, ifølge Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.