Psykotiske korridor-pasienter må bort

Statens helsetilsyn truer nå Helse Vest med bøter hvis det ikke blir slutt på at psykotiske pasienter blir liggende på gangen på Sandviken sykehus.

09.05.06 08:07

Statens helsetilsyn har i en årrekke påpekt problemene med overbelegg på det psykiatriske sykehuset, uten at Helse Bergen så langt har klart å løse problemene. Nå truer helsetilsynet for første gang i historien med bøter dersom det ikke ryddes opp.

- At en har psykotiske pasienter som ligger på ganger er i seg selv veldig alvorlig. At dette er en permanent situasjon, er ikke akseptabelt, sier direktør Lars E. hanssen i Statens helsetilsyn til Bergensavisen.

Styreleder Oddvard Nilsen i Helse Vest må mandag møte på teppet hos Hanssen, som krever strakstiltak og truer med tvangsmulkt dersom ikke problemene blir løst.

Oddvard Nilsen er enig i at situasjonen ikke er som den skal være, men mener de er i ferd med å få kontroll over situasjonen.

- Vi har korridorpasienter og det skal vi ikke ha, men spørsmålet er hva som er alternativet. Er det å sende de syke ut igjen, så vil jeg heller at de skal være på sykehuset, selv om det betyr at jeg får bot, sier styrelederen til BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag