RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PTT: - Overvåking av norsk mobiltrafikk er ulovlig

Oslo (NTB): Direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet er klar på at det er ulovlig å registrere telefonsamtaler for andre enn teleselskapene etter norsk lov.

- Hvis Dagbladets opplysninger om at 33 millioner mobiltelefonsamtaler i Norge ble registrert av andre enn teleselskapene, er det etter norsk lov en kriminell handling. Teleselskapene har ikke anledning til å utgi slik informasjon, sier direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet.

NetCom og Telenor avviser på det sterkeste overfor Dagbladet at den amerikanske spionorganisasjonen NSA har fått lovlig tilgang til informasjon om nordmenns telefonbruk.

Direktøren i Datatilsynet har fulgt med på avsløringene av NSAs overvåking i andre europeiske land og er derfor ikke veldig overrasket når det nå avsløres at

- Hvis 10 prosent av alle samtaler i Norge blir overvåket, kan vi ikke snakke om målrettet overvåking. Man skal fiske med harpun og ikke med trål. Man skal gå etter dem man mistenker, men ikke drive masseovervåking av store grupper, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til Dagbladet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere