Lørdag kveld fortalte utenriksminister Børge Brende at Russland midlertidig hadde stanset norske asylreturer over Storskog i Finnmark. Ifølge VG var ikke PUs enhet i Finnmark orientert om dette før de selv så Dagsrevyen-sendingen.

– Vi ble kjent med returstansen i går kveld, svarer PU-sjef Tor Espen Haga, når VG spør om han ble kjent med Russlands nei på Dagsrevyen.

– Da jeg gjennomførte et intervju med NRK i går kveld, hadde jeg ingen informasjon om at det var stopp på grensa, sier Haga.

Ifølge NRK er Justisdepartementet, Politiet og Utenriksdepartementet innkalt til hastemøte mandag, etter reaksjoner på dårlig informasjon om returstansen i politiet.

Både Justis- og Utenriksdepartementet opplyser at de fikk beskjed om at Russland stanset asylreturer fredag, men kommenterer ikke VGs opplysninger.

Ifølge russiske myndigheter er årsaken «sikkerhetsgrunner».

Aps kommunalpolitiske talsperson, Helga Pedersen, mener det er uholdbart at PU i Finnmark ikke var informert, melder NRK.

– Dersom dette stemmer, er det ille. Dette forsterker inntrykket av en regjering som, helt siden i høst, har vist at den har for dårlig kontroll med situasjonen på Storskog, sier Pedersen.

Ifølge NRK er Justisdepartementet, Politiet og Utenriksdepartementet innkalt til hastemøte mandag, etter reaksjoner på dårlig informasjon om returstansen i politiet. Både Justis- og Utenriksdepartementet opplyser at de fikk beskjed om at Russland stanset asylreturer fredag, men kommenterer ikke VGs opplysninger.

Ifølge russiske myndigheter er årsaken «sikkerhetsgrunner».

Les også: Russland stanser asylreturer over Storskog

Og denne: Listhaug: – Gjenopptar returer snarest

(©NTB)