Gå til sidens hovedinnhold

Pubgjester i sjokk etter helikopterstyrt

Glasgow (NTB-AFP-Reuters): Pubgjester i Glasgow forsto ingenting da det plutselig kom et voldsomt brak og lokalet ble fylt av støv midt under en konsert. På taket lå et politihelikopter.

Det er fortsatt uvisst hvor mange mennesker som har mistet livet som følge av helikopterstyrten. Politiet bekrefter at minst én person er død, men regner med at dødstallet vil stige.

Politihelikopteret skal ha falt «som en stein» før det traff taket på puben The Clutha Bar fredag kveld. Øyenvitner har forklart at de opplevde hendelsen som surrealistisk.

Inne i puben var om lag 120 personer samlet for å høre på skabandet Esperanza. Gjester forteller at de først hørte et voldsomt brak, hvorpå lokalet ble fylt med støv.

- Halvveis gjennom settet kom det en kjempeeksplosjon. Deler av lokalet ble dekket av støv. Vi visste ikke hva som hadde skjedd. Folk fikk panikk og forsøkte å komme ut av døren, sier Fraser Gibson, en av pubgjestene, til BBC.

Ikke navngitte kilder opplyste lørdag morgen til Sky News at minst seks personer var omkommet. Samtidig bekreftet redningstjenesten at 32 personer var sendt til sykehus med en rekke ulike skader. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett